søndag den 28. juni 2015

Har vi gjort op med den der Jantelov - når det kommer til stykket?

Studenterne farter rundt i disse dage. Til fods, i lastbil eller i hestevogn. Alle har huen på og alle er glade.
Nogle af dem har fået fine tocifrede karakterer, andre knap så fine tocifrede karakterer. Men verden fortsætter. Nogle kan få lidt bøvl med at komme ind på drømmestudiet, mens andre ikke kan bestemme sig til hvilket studie de vil bruge de næste mange år af deres liv på.

Fælles for dem alle er at de tror verden ligger for deres fødder. Og det gør den for så vidt også. Det er nemlig nu de skal træffe vigtige valg, fucke hele lortet op og træffe endnu vigtigere valg!
Jeg hørte en vognfuld unge studenter sidde og råbe "frihed-frihed" i kor. Kunne kun ryste bedrevidende overbærende på hovedet af dem, som man nu kan, når man er 40 år GAMMEL, udstyret med uddannelse, hus, børn og en ordentlig røvfuld livserfaring.

Frihed, min lille studenter-ven, er den du netop nu bevæger dig længere og længere væk fra! - jeg siger det bare... Men ikke at det er en decideret dårlig ting. Det er jo ofte sådan, at i det øjeblik man giver noget fra sig (som for eksempel frihed) så får man noget andet igen (som for eksempel studiegæld og pasta med ketchup) heller ikke at dét er en dårlig ting. I det mindste er det vegansk - hvis det har noget at sige, og rimeligt overkommeligt at lave økologisk...

Jeg har fulgt mange stolte forældre på de sociale medier - ja jeg har en alder, hvor det er forældrene jeg er venner med...
Man har offentliggjort den ene flotte karakter efter den anden. Man har været stolt over sit dygtige afkom. Og det skal man også have lov til.

Alligevel er der nogen der skal smide malurt i bægeret. Samtidig med vi ALLE er pisse enige om at Janteloven sucks, og vi ALLE er hævet over den OG vi ALLE skal gøre op dmed den, er der stadig  de der mener man ikke skal flashe en god karakter, af hensyn til de der får dårlige karakterer...

But why?
Må man ikke være dygtig til noget? Og må man ikke være stolt over at man er dygtig til noget?
Uden at være elitær, så synes jeg det er en skam, at laveste fællesnævner ALTID skal sætte en kæp i hjulet, ved at smide medlidenheds og lighedskortet.

Må de der har råd til at køre en stor lækker bil så heller ikke det af hensyn til os, der er nødsaget til at køre i en gammel spand med flere lapper i lakken end original lak? - og hvad så med dem der ikke engang har en bil? Hvad med dem???

Selvfølgelig skal vi anerkende og hylde ALLE studenterne. Men hvad så med dem der ikke kom ind på gynmasiet i sin tid? Hvordan har de det med at deres jævnaldrende flanerer rundt i gadebilledet med en hvid hue monteret på hovedet?

Men alle kan ikke blive læger og advokater. Vi er nogen der er hensat til gulvet, som så må kompensere ved at skrive bitre blogindlæg, for at få afløb. Men selvom jeg fik en ret fin studentereksamen, så kører jeg i en rigtig møgspand.
Ikke at det er en dårlig ting.

Jeg var sammen med min loge forleden, og der faldt snakken på vores børn. Én af "søstrene" har en søn der er røv god til at spille fodbold, men hun har det så mærkeligt ved at sige det til andre, uden at føle sig nødsaget til at implementere et lille "men" for så derefter at glatte ud, ved at nævne en mindre positiv egenskab. But why?
Det er ikke rimeligt at hun ikke kan fortælle at hendes søn er røv god til fodbold. Punktum. Uden et "men"

SKAL vi dyrke alt det politisk overkorrekte, så skal vi vel i bund og grund prise os lykkelige over at vores børn i det hele taget HAR muligheden for at gå i skole og score et 03 (eller hvad det hedder nu om dage)...

Undskyld!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar