mandag den 2. maj 2011

Friday I'm in Love

Om søndagen glæder jeg mig allerede til fredag. Jeg tænker, at der bare lige er 4 forhindringer der skal forceres, før jeg når fredag. 4 små ubetydelige detaljer, der adskiller mig fra fredag.

Mandag er nok den værste dag af dem alle på sin helt egen onde og ubamhjertige måde. Der er intet i køleskabet til mandag, der kan udgøre en anstændig mandags-madpakke for den i familien, der netop har påbegyndt sin akademiske karriere 0.a. Og det er jo ikke for ingenting der findes et begreb som "mandags-bil"

Måske starter mandag reelt allerede om søndagen? Søndagen er i hverfald forbandet ved at komme lige før mandag. Så måske er mandags omdømme egentlig værre end selve dagen? For det er jo i virkeligheden om søndagen man går og frygter den intimiderende mandag! Og uanset hvor meget man forsøger at fortrænge mandagens komme, så er der én ting i hele verden der er sten sikkert: mandagen kommer ALTID lige i røven af søndag.

Tirsdag har aldrig været så slem i min bog. Måske var det fordi tirsdag, oprindelig i min barndom, var den dag jeg skulle til ridning. Tirsdag har i hvertfald altid været en ganske harmløs dag.
Før jeg involverede mig i "dem" var tirsdag den dag man næsten var helt vågen efter weekenden. Og når jeg nåede til tirsdag, så var det hele ikke så slemt igen. Om tirsdagen, før "dem" blev det senere klatredag. Og desuden er man kommet over mandags-hurdlen og kommet igang med ugen.

Onsdag er nok værre end mandag. Som barn betød onsdag DANS!!! arrrrgh! 5 år med tvangs (standard OG latin) dans HVER eneste onsdag hver vinter! Med min niece som dansepartner... Jeg vil indrømme, at jeg aldrig helt fik taget på det der dans der... Og kjolerne, arhmen altså, jeg er bare ikke typen der elsker palietter og blankt stof i pastelfarver. Ikke dengang og ikke nu. Det bedste ved onsdag, er at man er i en tidsmæssig position, hvor man kan se en ende på ugen, i og med man kan om onsdagen kan sige, at det er fredag i OVERMORGEN!

Torsdag er for mit vedkommende en fantastisk dag, for i morgen er der fredag!!! Mange i det civile liv skal have torsdag overstået, dersom torsdag ofte betyder lang kontortid. Jeg er ligeglad. Folk kan stikke deres lange kontortid op et meget lidet flatterende sted på den ellers så overlegne menneskekrop, for i morgen er det fredag! Torsdag plejer også at være klatredag. Og fordi det er torsdag, som i visse kredse er omdøbt til lille-fredag, så var der tit fyraftensøl og røverhistorier i omklædningsrummet. Men det var altså FØR og dengang.

FREDAG!!! juhuu! TGIF! Fredag er enden på en lang uge. Stemningen på jobbet er tit lidt lettere om fredagen. Altså bortset fra den der er så (u)heldig, at skulle befinde sig et vist sted på hospitalet til kl. 17.00 -ofte til ingen verdens nytte... Men for alle andre er fredag en kærkommen husven med et ugentligt besøg. For mange betyder det fredagsbar, fredagsøl, fredagskage eller freags-alt muligt. For mit vedkommende betyder det ofte tidlig aftensmad, nattøj på og ind og tilbringe en time i selskab med det allestedsværende Disney-imperium -når ja, "de" er der jo også, for det er jo "deres" skyld jeg befinder mig i en sådan situation om fredagen kl. 19.00 -og rent faktisk de fleste gange formår jeg at hygge mig med det.

Lørdag er en ret neutral dag, men oftest rigtig god. Det er den dag hvor ALLE muligheder i hele verden ligger åbne for fødderne på én. Der er 100 år til det er mandag og man har oceaner af tid... (bilder man sig i hvertfald ind)
Man kan shoppe, hvilket ville være komplet idiotisk, især hvis man skal ledsages af "dem", for selvom butikkerne har åbent til ukristelige tidspunkter mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og fredag, så er det som om at lørdag er forhekset rent shoppingmæssigt. Lørdag formiddag -gys! Engang holdt jeg af at tage på grønttorvet om lørdagen, men det var før "dem". Og endnu tidligere engang nåede jeg slet ikke altid at opleve lørdag formiddag...
Nu bruger jeg ofte lørdagen på at få ordnet praktiske ting, så ugen der (trods alt) lurer lige om hjørnet, ikke lader mig drukne i praktiske gøremål, men hvem er det lige jeg prøver at narre???
Derfor bliver lørdag aften også af og til brugt på den der café jeg godt kan lide. Især hvis der er udsigt til godt selskab af stort hår, kulørte tatoveringer, importerede øl, portvin og nedsmeltede forstærkere. -Jeg tager normalt bussen hjem, for ikke at være helt ødelagt søndag, hvor jeg jo skal bruge min fornyede energi fra weekenden  til at ærge mig over at mandagen om lidt står og insisterer på at komme ind i mit liv endnu en gang.
Det kan også ske jeg bruger lørdag aften på at ordne alt det jeg ikke lige fik gjort lørdag formiddag, fordi det er en kendsgerning, at min energi og inspiration først kommer til mig et godt stykke tid efter mørkets frembrud. Alt der foretages fra min side i dagslys er baseret på ren og skær vilje og overlevelse.

Søndag er den dag jeg glæder mig til fredag. Men søndagen er også den dag, der tit bliver brugt til at samle op på de løse ender, som jeg har hængende fra lørdag.
Nogle gange trodser jeg søndagesneurosen, siger FTW og hygger mig! Det kunne være med spontane besøg hos forskellige yndlings-familier (og endda af og til min egen). Panikken om mandag bliver næsten glemt, om ikke andet, så sat i baggrunden, når man sidder der spontant og hygger sig. Også selvom vi burde være kørt hjem for længst. Men børnene går jo ikke i stykker af at misse et enkelt bad, eller komme en halv time til en time for sent i seng. Og det skal jeg huske at huske.

Uanset hvad der sker og uanset hvordan livet går sin gang, så vil mandag altid komme lige efter søndag. Og hvergang vi når mandag, tirsdag eller endda fredag, så kan vi klippe endnu uge af livets målebånd. -ja, det forudsætter jo selvsagt at man vælger én dag, hvor man klipper...

Jeg vil gerne lære at glæde mig mindre til fredag, og i stedet lære at glæde mig over hver dag, eller endda hverdagen. Jeg vil især glæde mig over, at der ikke er 10 dage i en uge...

2 kommentarer:

  1. Hvilken ode til ugens gang. Hihr!
    Well Written!

    SvarSlet
  2. Ihhh tusind tak for kommentaren. Det er desværre ikke så tit der kommenteres her på bloggen, så jeg bliver så lykkelig når det sker. Og det gør mandag MEGET bedre! Af hjertet TAK! :)

    SvarSlet