søndag den 18. oktober 2015

Feriefrustrationer

Nu havde der lige været sådan en velsignet ro, men så snart der er en ferie, så er "de" der!
Jeps! De selvretfærdige nyfrelste familie-EKSPERTER! Dem der vil bestemme hvordan vi skal holde ferie med vores familie. Dem der vil bestemme hvordan vi i det hele taget skal fungere som familie, hvis vi vel og mærke vil være en god familie!

Jeg er muligvis ikke den eneste der husker, hvordan vi blev haglet ned med formaninger om hvordan VI fik den bedste sommerferie?!?!
"Eksperterne" pointerede, at børn på INGEN måde skulle have medbestemmelse i valg af rejsemål og ferieform, få så ville HELE ansvaret blæse tilbage lige i masken på barnet hvis ferien viste sig at ende ud som en total fiasko, eller endnu værre: barnet ville PÅTAGE sig FULDE ansvar for den dårlige ferie!

NU mine damer og herrer! Nu må vi gudhjælpemig ikke påbegynde ferien, uden et forudgående familiemøde desangående, så børnene kan bidrage med hvad de har lyst til, gerne akkompagneret af PICTOGRAMMER der viser hvad der skal ske, så børnene ikke bliver forvirrede!
Come nu fucking on! En timeline på mit køleskab over forudbesluttede aktiviteter vil i dén grad give MIG stress, og når mor er stresset, så får børnene hvidt brød og iPads, eller hvordan er det nu det er?
En VISUEL oversigt (hvad fanden er den, hvis den ikke er visuel?) over planlagte aktiviteter, vil ikke  - i min firkantede verden give plads til spontanitet, men til gengæld understøtte de STAKKELS børn i, at planen SKAL overholdes, ellers er der jo ingen mening med at lave en (fucking) VISUEL plan. - og da slet ikke nu hvor børnene har brugt både tid og energi på at kreere oversigten...

Hvad skete der med at børn ikke skulle pålægges et UNØDIGT ansvar med hensyn til succesraten ovre i feriedepartementet? Eller er det heeelt ok, så længe beslutningerne tages, mens man er iført nattøj og mundhulen er udtamponeret af en hjemmebagt langtidshævet økologisk speltbolle???

Jeg melder mig allerede nu som minister for dårlige forældre. Tror det er et ret populært ministerium.
I mit hjem er jeg nemlig enevældig hersker og diktator! Jeg bestemmer hvordan kagen skal skæres, og også hvilken kage! I sjældne tilfælde får børnene lov til at føre kniven, men under min kyndige vejledning. Vi spiser alle af kagen. Nogle spiser mere end andre, og ingen tvinges til kage!
Men alle tvinges til at deltage i de aktiviteter JEG har planlagt! - og det har ikke været småting for denne efterårsferies vedkommende. Faktisk har den her efterårsferie været så actionpacked, at vi ALLE glæder os til den grå hverdag starter op i morgen!
Eller også har den her efterårsferie været så fed, at vi alle har fået energi og overskud til at påbegynde den grå hverdag i morgen???
Det kommer selvfølgelig an på hvilke "ekspertbriller" der kigger...

Til gengæld har mine børn ikke faste iPad-tider, men vi kører et meget bekymringsvækkende af hoc-system... Og nogle gange er vi vilde, og holder iPad ad libitum! Men SÅ er der også moralske tømmermænd bagefter! Eller også er der ikke...
Måske når vi slet ikke at erfare bivirkningerne af et umådeholdent iPad-indtag, fordi vi stresser rundt på en mountainbike? Eller fordi vi stresser rund på en klatrevæg ELLER fordi vi stresser rundt i Fårup Sommerland?  Eller fordi vi stresser rundt i Legoland? (Hvor børnene selvfølgelig har siddet med deres iPads på både turen dertil og derfra)

Jeg tør ikke engang nævne, at turen til Legoland var spontan, og spontaniteten var ved at lide en tragisk død, dersom automobilet aka Humørbussen trådte ind i det terminale stadie aftenen før vi skulle afsted. MEN fordi vores liv ikke er skemalagt, men til gengæld ofte præget af kaos, så bilder jeg mig ind at vi har lært at navigere og håndtere fucked up situationer.
Som udgangspunkt blev Legolandsturen aflyst. En aflysning begge børn tog med stoisk ro. Det var også rigeligt, at Humørbussen hoppede og hakkede som en dromedar på kængurubenzin.
MEN vi kom afsted i banefaderens bil, og havde en FEEE' tur!

Klokken er i skrivende stund 10:54 og vi ligger alle i sengen!
Børn ligger og ser film på iPad, hundene ligger og rævesover og jeg ligger og beder til at børnene kommer godt ud på den anden ende, over de har "skærmtid" EFTER kl 10...
Burde jeg have vækket børnene kl 8 - så de kunne få deres ("ekspert" anbefalede skærmtid der skal foregå FØR kl 10?)
Nå ja, så ligger jeg gudhjælpemig også med min smartphone MENS børnene ser det!!!
Men dét er jo for DIN skyld - kære læser! - ellers ville jeg jo ikke berige dig med (endnu) et kontrært, vredt, provokerende og arrogant blogindlæg, som jeg ved du har hungret efter!
SELV TAK! :kæk selvoronisk smiley:

Undskyld kære "eksperter" fordi vi er en aktiv familie med harmoniske børn!
Undskyld kære "eksperter" fordi jeg ikke giver en skid for jeres vås! Eller det undskyld mente jeg faktisk ikke, for jeg giver ikke en skid for jeres vås, og slet ikke når I forsøger at drapere alle jeres "velmenende" råd ind i et tæt slør af pisse grimt "i er en dårlig familie" nervøst velour, når primære formål med jeres damebladskomklusioner er at forsage iPaden!

Klokken er nu 11:11 - hvilket er et pænt klokkeslet!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar